BEN LANG – MODERN MAN (EP)

De Amerikaanse singer-songwriter Ben Lang werd geboren in Port Arthur, Texas en groeide op in de regio van San Francisco Bay. Momenteel woont hij echter in San Rafael, Californië waar hij deel uitmaakte van de cultgroep ‘Biv And The Mnemonics’ en ook nog in een paar andere groepen heeft meegespeeld.

Maar nu vond hij de tijd rijp om met een eerste soloplaat op de proppen te komen en hij doet dit via de release van een zes songs tellende EP die de titel “Modern Man” kreeg, zo vernoemd naar één van de liedjes op het minialbum. Op de video bij dit verhaal kunt u hem live aan het werk horen in een akoestisch concert dat hij naar aanleiding van de release van deze plaat heeft gegeven. Let op: het echte zangwerk begint op deze video pas na tien minuten, dus even doorscrollen tot aan dat moment.

Vijf van de zes nummers werden door Ben Lang zelf van tekst en muziek voorzien en de afsluitende song “Mr. Moon” is een traditional die tot het publieke domein behoort. De eerste song “Houston-New Orleans” is een melodieus nummer waarin een hypnotiserende riff van een basgitaar en de beats van een kick drum de sound van het liedje sterk bepalen. De titeltrack “Modern Man” wordt nadien wat relaxter gepresenteerd en schuifelt zachtjes kabbelend naar zijn einde toe.

Daarna komt er wat steviger gitaarwerk in het tweede gedeelte van het nummer “Nailin’ It” waarna de folky song “Hollow Spaces” weer wat meer in de richting van het zeemzoete troubadourswerk neigt te evolueren. Het countrymelodietje van de song “Tee Off With Your Head” blijft na beluistering nog even verslavend rondzweven in je hoofd, maar daarna verdwijnt het toch weer gauw als het slotnummer “Mr. Moon” als een niemendalletje van 1 minuut 20 seconden wordt gebracht.

De EP “Modern Man” is met zijn zes nummers net voldoende om nieuwsgierig naar ander en nieuw werk van Ben Lang tegemoet te zien. Dat zal dan wellicht in de loop van volgend jaar moeten gaan volgen in een eerste volwaardige plaat die hij dan hopelijk op de markt zal kunnen brengen. Deze EP is alvast veelbelovend, maar zijn muzikale toekomst moet toch eerst nog bevestigd worden in een volgende full-cd.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Moo Moo Records

video